Αυτές είναι οι 7 τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο!

Οι τροφές που καταναλώνεις έχουν μεγάλη επίδραση στον οργανισμό, την υγεία, τη διάθεση και την ενέργεια σου. Το φαγητό που καταναλώνεις επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τον εγκέφαλο σου και την υγεία του. Όπως καταλαβαίνεις, η τροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για να μπορείς να αποδίδεις το μέγιστο του εαυτού σου. Υπάρχουν μερικές τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και αποτελούν μοναδικό φυσικό καύσιμο.

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις πως να δίνεις το 100% κάθε μέρα με σωστή διατροφή, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Εδώ θα βρεις τις κατάλληλες τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο σου αλλά και τη σωστή λειτουργία του όλη την ημέρα.

7 δυναμωτικές τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργεί τέλεια!

1) Ψάρι

σολομος

Σολωμός, τόνος, πέστροφα, σαρδέλα, όποιο ψάρι και αν επιλέξεις, σίγουρα κάνεις την καλύτερη επιλογή. Τα ψάρια είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία ευθύνονται για τη σωστή λειτουργία του εγκέφαλου, την μνήμη αλλά και την όραση. Χρειάζεται αρκετή προσοχή ώστε τα ψάρια που επιλέγεις να καταναλώσεις είναι καθαρά από τοξίνες και υδράργυρο.

2) Μπρόκολο

μπροκολο

Το μπρόκολο είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό, γευστικό και ευεργετικό λαχανικό. Έχει πολλές ιδιότητες που βοηθούν την υγεία και τη γενικότερη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει ελάχιστες θερμίδες, μπορεί να φαγωθεί τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, το μπρόκολο μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, το άσθμα ή καρδιακές παθήσεις. Το μπρόκολο βοηθάει επίσης στην ορθή λειτουργία του συκωτιού, ενισχύει τον μεταβολισμό, μειώνει τις αλλεργίες. Γενικότερα, είναι μια τροφή η οποία μπορεί να δώσει πολλά θετικά στοιχεία στο ανθρώπινο σώμα και καλό θα ήταν να την εντάξεις και εσύ στην διατροφή σου.

3) Αβοκάντο

αβοκαντο

Το αβοκάντο είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Έχει τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες στο ανθρώπινο σώμα που δε θα μπορούσε να μην είναι στις τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο. Το τελευταίο καιρό έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου και επιλέγεται όλο και από πιο πολλούς ανθρώπους. Τα αβοκάντο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά λιπαρά τα οποία φροντίζουν να κρατούν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και το δέρμα σου λαμπερό και καθαρό. Επιπλέον, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων και βοηθούν τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

4) Κουρκουμάς

κουρκουμας

Ο κουρκουμάς είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό μπαχαρικό που προέρχεται από την Ασία. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επηρεάζει πολύ θετικά τον οργανισμό. Η κατανάλωση του κουρκουμά μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας στο μέλλον. Επιπλέον, εμποδίζει την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, βοηθάει στους πονοκεφάλους, τα κρυώματα και το φούσκωμα. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο λόγω των ιδιοτήτων του κατά των φλεγμονών.

5) Μπανάνες

μπανανες

Ένα αγαπητό φρούτο τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. Είναι πηγή βιταμινών Β6, καλίου και υδατανθράκων. Μπορείς να εντάξεις την μπανάνα στην διατροφή σου με διάφορους τρόπους. Αρχικά, σαν φρούτο όπως είναι, σε smoothies, σαν παγωτό και άλλες πολλές επιλογές.

6) Φακές

φακες

Οι φακές αποτελούν αγαπημένο φαγητό στην Ελληνική κουζίνα. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα ενέργειας σου. Περιέχουν υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές στο σώμα αλλά και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Μπορείς να τις καταναλώσεις τόσο σαν σούπα όσο και σαν μια δροσερή σαλάτα.

7) Ξηροί καρποί

ξηροι καρποι

Οι ξηροί καρποί θεωρούνται υπερτροφές και όχι άδικα. Κάσιους, φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια και άλλες πολλές επιλογές και παραλλαγές. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα, έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, φυσικά λιπαρά και είναι πηγή πρωτεϊνών. Μπορείς να μεταφέρεις παντού μαζί σου λίγους ξηρούς καρπούς για να μειώσεις το αίσθημα της πείνας και για μια σύντομη πρόσληψη ενέργειας. Ένταξε τους στη διατροφή σου τόσο όπως είναι, όσο και σε smoothies, με γιαούρτι ή στα δημητριακά σου.

Υπάρχουν τροφές γύρω μας που ξέρεις ότι είναι ευεργετικές αλλά όχι πόσο επηρεάζουν το σώμα σου. Οι παραπάνω τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο είναι τέλεια προσθήκη στη διατροφή σου και υπόσχονται να ενισχύσουν το σώμα σου στο μέγιστο.

Πηγή του άρθρου: https://www.the-man.gr/aytes-einai-oi-trofes-poy-vohthoun-ton-egkefalo/

FreeMind Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *