Ταξίδι στους πιο πράσινους προορισμούς του πλανήτη

Κάτι το καλοκαίρι που είναι μπροστά μας, κάτι το γκρίζο και οι περιορισμοί των προηγούμενων μηνών, μας κάνουν συνεχώς να αναζητάμε πράσινο. Σήμερα το βρίσκουμε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.

Φυσικό Δάσος El Yunque, Πουέρτο Ρίκο

Σε κοντινή απόσταση από το San Juan, το τροπικό αυτό δάσος «πνίγεται» στο πράσινο κι εκεί μπορεί κάποιος φυσικές, ορεινές «πισίνες» και φυσικά εντυπωσιακούς καταρράκτες, σε πράσινο φόντο.

Wai-O-Tapu, Νέα Ζηλανδία

Δημιουργήθηκε έπειτα από χιλιάδες χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας και πρόκειται για μια γεωθερμική λίμνη με πλούσια χρώματα, με το πράσινο, όμως, να κυριαρχεί.

Μέλας Δρυμός, Γερμανία

Το δάσος αυτό στη νοτιοδυτική Γερμανία καλύπτει εκατοντάδες χιλιόμετρα με πράσινο και θεωρείται ότι αποτέλεσε την έμπνευση πίσω από πολλά σκηνικά των παραμυθιών των Αδερφών Γκριμ. Από εκεί ξεκινάει και το «ταξίδι» του Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και παρά την ονομασία του, το δάσος δεν θεωρείται πια το πιο «σκοτεινό» σε χρώματα σε σχέση με τα υπόλοιπα δάση κωνοφόρων της χώρας.

Δάσος Mossy, Μαλαισία

Το τροπικό αυτό καταπράσινο δάσος βρίσκεται στα Cameron Highlands της Μαλαισίας στο υψηλότερο σημείο και λόγω της απίστευτης υγρασίας του, αναπτύσσεται συνέχεια.

Valle Verzasca, Ελβετία

Η κοιλάδα αυτή προβάλλει το πράσινο με δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους. Τα δέντρα και οι πρασινάδες πάνω από το νερό έχουν ένα καθαρό πράσινο χρώμα, ενώ η αντανάκλασή τους στο νερό, δίνει διαφορετικές αποχρώσεις, κάνοντας όλο τον τόπο να χρωματίζεται σμαραγδί.

Πηγή του άρθρου.

FreeMind Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *